Rummy Trivia – Become a pro rummy player

March 20, 2017 News  No comments

So you think that you’re a good rummy Player?? We have given some questions related to Indian rummy below. Try answering them. Deccan Rummy houses talented rummy players all over India. It is paramount that you raise your rummy skills if you want to challenge them. Take this rummy test to see if you’ve can play with the big boys.

The answers to these questions are given at the bottom. Do not refer it; Try answering them without looking into it as it would help you identify where you stand in the game.

 

Q-A-4

 

1.How many pure sequences are mandatory to declare victory in an Indian Rummy game?

a).2

b).3

c).1

d).4

2.Which variant of rummy is considered as the fastest?

a).Points Rummy

b).Deals Rummy

c).Pool Rummy

3.In a 6 player deal rummy how many numbers of chips are given to players?

a).160

b).360

c).480

d).630

4.Is middle drop in “2 Deals” Rummy allowed?

a).Yes

b).No

5.Alex’s hand card value is 106 while playing 101 Pool Rummy. What would be his position in the game?

a).Win

b).Eliminated

6.Is it mandatory in online rummy to make a hand with Joker?

a).Yes

b).No

7.Is 6 ♠ 6 ♠ 6 ♥ considered as a valid set?

a).Yes

b).No

8.If printed joker is selected as a wild card which card is takes the place of joker

a).King

b).Ace

c).Queen

d).Jack

9.Jack has a hand score of 104. He loses the game with how many points in hand

a).104

b).80

c).Cannot be determined

10.If the player decides to drop the game in the middle of Points rummy game, how many points he loses?

a).40

b).80

c).20

Answers

1.1

2.Points Rummy

3.480

4.No

5.Eliminated

6.No

7.No

8.Ace

9.80 (A player’s maximum score in Rummy is 80)

10.40

If you’ve got all the 10 right then you’re definitely a rummy pro. We can look forward to seeing your name sooner in our winner’s list. If you’ve got seven out of the 10 questions correct you earn a passing grade and can bank on your skills to win you money sooner. For players who got less than seven questions right, they must spend more time reading our materials.

We guess you find our rummy quizzes are engaging, informing, and grooming you to become a better rummy player. Sign up immediately & Start playing online rummy with us. Boost your earnings with easy-to-win rummy tournaments & get exclusive monthly rummy promotions. Join us now!

 

Leave a reply